Код на облекување

Во еден период од животот ќе се вработите и ќе почнете да одите на работа, но мора да научите како правилно да се облекувате за на работното место. Како дел од нашата тековна серија посветена на кодот на облекување на работното место ќе ви помогнеме како полесно да се снајдете во овие води. Тешко е, навистина е тешко да почнеш нова работа – а тешко е и да ја задржиш – и нормално, ќе се чувствувате неудобно или веројатно ќе се грижите дали сте се облекле правилно. Потребно е да знаете дека нема пишани правила што ќе може секој да ги примени на секое работно место. Но ние ќе ви даваме предлози кои ќе ви помогнат полесно да се снајдете при изборот на облека што е соодветна за на работното место, односно облека што е општо прифатлива за на работа и облека за конкретни работни места.  

 

 

 

 

 

Регистрирај се за е-билтен

Добивај ги најновите информации на твојот е-маил